Categoriearchief: Recensies

Cloaca

Foto’s door Ben van Duin

Het is nogal gewaagd om een geroemd stuk als Cloaca te herintroduceren met nieuwe, jongere acteurs. De oude garde heeft destijds iets neergezet dat niemand is vergeten. Pierre Bokma, Peter Blok, Gijs Scholten van Aschat en Jaap Spijkers: ze behoorden voor Cloaca al tot de crème de la crème van het Nederlandse theater, en erna zeker.

780-8596-CLOACA_4_web_fotoBenvanDuin_HummelinckStuurman
Verder lezen

Schwalbe Speelt Vals

Foto’s door Pepijn Lutgerink

Iedereen kent er één. Een onverbeterlijke valsspeler. Degene die met spelletjes altijd een stapje te ver gaat, omdat winnen belangrijker is dan vrienden maken. Degene die, als hij verliest met Monopoly, het bord door de kamer smijt. De vraag is: wat drijft jou tot dat punt? Blijf je eerlijk spelen, zelfs als je daarin de enige bent? Hoe reageer je als iemand de regels probeert te buigen? Stop je met spelen of ga je er keihard tegenaan?


Verder lezen

Theatergroep Nieuw West – Hoer

Foto’s door Sanne Peper

De voorstelling begint zacht. Pijnlijk ironisch, maar zacht. Met ieder een kinderlijke tas in de armen lopen Marcel Faber en Vincent Rietveld de vloer op. Tergend langzaam kleden ze zich uit. Ze bekijken elkaar en zichzelf en trekken dan hun balletkleren aan. Het contrast tussen de mannen op leeftijd in witte jurkjes en de veertienjarige meisjes die ze uitbeelden, is groot. En toch overtuigen ze.

img_3288
Verder lezen

Eels gaat op tour met drieluik

Hoewel Mark Oliver Everett en zijn band met enige regelmaat albums uit hebben gebracht, kwamen de laatste drie wel erg snel achter elkaar. Achteraf bleek het om een drieluik te gaan. Te beginnen met het ruige El Hombre Lobo, opgevolgd door het integere End Times en als afsluiter de opmerkelijk vrolijke plaat Tomorrow Morning. Met Tomorrow Morning net in de winkels was het moment eindelijk daar: EELS stond 31 augustus in Paradiso. Met slechts 7 maanden tussen elk album was het op muziekgebied een feest voor alle EELS fans. Op een tour hebben zij wel lang moeten wachten, het was 2005 toen de band en natuurlijk vooral frontman Everett voor het laatst te zien waren in Nederland.

IMG_0033

Verder lezen